Michaela Arvidsson – nummer 5 i Skivaryds Hall of fame

Michaela Arvidsson, 28, med rötterna i Bratteborg en mil norr om Vaggeryd blir den femte i presentationen av Skivaryds Hall of fame 2022.
Michaela är alltså skytt och började träna och tävla för Skillingaryds Skyttegille, som nog är kommunens äldsta idrottsförening.


Inlagt onsdag 21 september 2022 på gamla.skillingaryd.nu/skivaryd – inlagt här 30 januari 2023


Michaela berättar att hon som ung höll på med de mest skiftande idrotter, men det var ingen som hon riktigt fastnade för.
– Det var på en idrottsdag i Hjortsjöskolan i Vaggeryd som det var många föreningar på plats och vi fick ”prova-på”. Skyttegillet var med och jag fick skjuta tre skott. Jag fick hjälp att ladda och alla skotten hamnade i tian. Jag fick en fråga, ska inte du börja skjuta. Det här väckte en glöd inom mig och jag var fast i denna sport, säger Michaela.Det blev resa flera gånger i veckan till träningar i skyttegillets lokal i Skillingaryd.
– Jag fick till och med en egen nyckel så att jag kunde träna ännu mer .

Framgångarna kom slag i slag för Michaela. Hon vann flera svenska mästerskap med mera. Något av en höjdpunkt var 2016. Då var hon 22 år och lyckades kvala in till OS i Rio i Brasilien. Förbundet valde dock att skicka en mer rutinerad skytt, som dock inte lyckades så bra.
– Vanligast är att länderna skickar den deltagare som kvalat in men i Sverige kan man i stället välja en annan deltagare.

Michaela blev mycket besviken

– Det var en omtumlande händelse. Jag hade ju haft ett par mycket bra år och jag blev mycket besviken.
Michaela försökte att hålla igång ett par år efter 2016, men hon hade svårt med motivationen.
Pågående studier och jobb påverkade givetvis också hennes idrottande.

Sambon har spelat bowling och cykling men för Michaela ligger idrottandet nere just nu. Annars har det blivit en del löpning.

Michaela har bott i Eskilstuna och Västerås för studier och arbete. Nu är hon sambo med sin kille i Uppsala och har slutat jobba för att i stället plugga design med visuell kommunikation vid en yrkeshögskola Stockholm. Hon har bara läst en månad av två års studier. Fast i framtiden kanske det blir hembygden igen. Hennes sambo som är från Uppsala kan nog tänka sig Småland.
– Visst har jag lite hemlängtan, säger Michaela glatt.
Fast det blir inte så ofta resa hem till Bratteborg.
– Men vi får se om det blir till utdelningen hos Skivaryd. Jag är mycket hedrad att ha blivit en av de utvalda, avrundar hon.

Fler i familjen

Både mamma Annika och pappa Thomas engagerade sig som ledare i skyttegillet och senare kom även systern Johanna med. Även yngsta systern, Oliwia har tränat och tävlat i skytte, hennes främsta framgång blev att hon vann Sverigefinalen i skyttiaden i klass 11 sittande år 2014. Annika och Thomas är ännu med och från att ha varit ledare har de blivit aktiva skyttar. Särskilt Annika har blivit mycket framgångsrik. Så alla i familjen har anammat detta med skytte.

Michaela Arvidsson. Arkivbild

Johanna har 8 SM medaljer, 4 guld, 2 silver och 2 brons. Det största måste var guld i falling target individuellt 2016. Även landskamperna mot Finland 2017 och 2018 där det blev totat 5 guld (ett individuellt och 4 i lag) är en höjdpunkt att minnas. Falling target är skjutning med luft- eller kolsyrepistol mot självmarkerande mål (fallmål) på tio meters avstånd

Annika har 12 SM-medaljer: 3 guld, 3 silver och 6 brons.
–Det häftigaste var när jag och Michaela tog lagguld i sittande skytte tillsammans. Bronset i ståskytte står också högt rankat.

Michaela noterade 5 svenska rekord i grundomgångar och 2 finalrekord.

– Måste också säga att ha en idrott tillsammans i familjen är oerhört berikande. Vi har tillsammans upplevt både medgång och motgång. Att åka land och rike runt har tagit mycket av vår tid men det har också gjort vår familj tajtare även om vi nu bor långt ifrån varandra så har vi vår närhet tillsammans och älskar att träffas och bara umgås. Och det är detta som är det underbara med skytte att man kan utöva och tävla både som ung och gammal. Jag är oerhört glad och tacksam att vi hittade luftgevärsskyttet, säger Annika.

Föregående artikel
Nästa artikel

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *