Här är årets julfrimärken 2023

Årets julfrimärke visar en tomteby i julskrud. Julförberedelserna är i full gång. Det är mycket som ska bakas och pyntas, städas och lagas. Motivet är illustrerat av Rebecca Elfast från Göteborg som är utbildad arkitekt och som har tecknat och målat hela livet. Hon gör nu debut som illustratör till svenska frimärken med ”Jul i tomtebyn”.  

– Jag tycker årets julfrimärke verkligen fångar värmen i julen.  Förväntan av att kanske komma hem och fira jul med nära och kära eller åka bort och fira på annan ort. Att skicka julkort är ett fint sätt att visa omtanke och sprida värme inför julen säger Kristina Olofsdotter chef för frimärken på Postnord. 

Förutom julfrimärket släpper även Postnord en serie frimärken som visar bastu och vinterbadande på tre platser i Norrbotten. Rökbastu i Soukolojärvi norr om Övertorneå, isvak i Haparanda och två olika isbad i Luleå. Bilderna är tagna av fotografen Johanna Hanno och formgivna av David Bjugård  

– Frimärkena fångar det meditativa i att omge sig av eld och vatten, värme och kyla. Att njuta av elementen i vårt kalla vinterklimat helt enkelt, säger Kristina Olofsdotter. 

Julkortspåsen har tagits fram för att enkelt kunna samla färdiga julkort och posta dem på någon av Postnords brevlådor. Inför julen kommer PostNord också att ställa ut cirka 1 400 röda brevlådor runt om i landet speciellt för julkort.   

Föregående artikel
Nästa artikel

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *