Tradera först ut med digitala ”frimärken”

Som första e-handel i Sverige lanserar Tradera digitala ”frimärken” från Postnord. Samarbetet innebär att Traderas 3,3 miljoner användare kan köpa digitala frimärken på nätet. Begagnathandeln växer starkt just nu och på Tradera har utbudet ökat med 25 procent under det senaste året.

Pressbild

Enligt den senaste undersökningen från e-barometern har drygt var tredje e-handelskonsument sålt andrahandsvaror på internet under senaste månaden. Tradera är en av de största marknadsplatserna som möjliggör den växande cirkulära ekonomin. Med digitala ”frimärken” får kunderna ytterligare anledning att välja begagnathandeln.

Ett digitalt frimärke är en enkel kod som består av siffror och bokstäver, vilken skrivs på brevet ovanför adressen, där man vanligen placerar ett frimärke. Den nya tjänsten innebär att man nu kan köpa frimärken digitalt på Tradera, skriva en kod på ett brev och sedan lägga det på brevlådan direkt. Priset för ett digitalt frimärke är samma som för vanliga frimärken. Resultatet blir en smidig säljupplevelse för vissa av Traderas användare.

Däremot försvinner tjusningen med frimärken och många av oss samlare lär fortsätta med frimärken. Några siffror känns inte så roligt. Det här är inte dödsstöten för frimärken men för oss samlare något tråkigt

– För att främja tillväxten av hållbar konsumtion så är vår ambition att erbjuda enkel, snabb och trygg e-handel på Tradera. Smidiga och prisvärda fraktlösningar, som digitala frimärken, är en viktig pusselbit i det bygget, noteras i ett pressmeddelande från Tradera.

Digitala frimärken går att köpa från och med idag på Tradera. Den som vill använda vanliga frimärken inhandlar dem som vanligt hos Postnords ombud.

Föregående artikel
Nästa artikel

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *