Bernt Hansson – nummer 4 i Skivaryds Hall of fame

Bernt Hansson har utsetts som nummer fyra i raden av Skivaryds Hall of fame och priset går postumt.Bernt Hansson blev den förste som förärades en inteckning i priset Årets Skillingsarydsbo. Han fick priset 2004 för 40 års ideellt arbete bland ungdomar i Skillingaryd och för att han varit den store mannen bakom Skillingarydsmodellen.


Inlagt onsdag 14 september 2022 på gamla.skillingaryd.nu/skivaryd – inlagt här 28 januari 2023


Bernt kom till Skillingaryd 1953 och han jobbade som mellanstadielärare fram till pensioneringen. Men det är i än högre grad som idrottsledare på fritiden som Bernt blev en kändis och en person som betytt nästan allt för badmintonsporten i Skillingaryd. Fast själv har han alltid önskat vara en doldis.

När Skillingaryds sporthall stod klar 1963 hade det också bildats en badmintonklubb och det på initiativ av kvartetten Bernt Hansson, Lasse Pettersson, Herbert Storck och Åke Svensson.
Alla har betytt mycket för sportens utveckling i bygden men Bernt står ändå i en klass för sig. Måndag-fredag har han varje eftermiddag och ofta även kvällstid sett till att det varit badminton i sporthallen. På helgerna har han också kört till olika turneringar och han har alltid ställt upp helt ideellt.

Bernt var aldrig en person som önskade publicitet för sitt arbete och undertecknad har knappast fått en bild på Bernt. Han har hela tiden skjutit fram ungdomarna.
Även om Bernt var ungkarl och inte hade några egna barn så kan man säga att han hade mängder. Det var alla dem som under alla år kom till sporthallen.

Bernt avled den 29 juli 2018 i en ålder av 94 år och han var upp i hög ålder ledare i badminton.

Den 12 november uppmärksammades de tolv som föräras Skivaryd Hall of fame 2022 och Bernt blev en av dem.

.

Föregående artikel
Nästa artikel

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *