Glenn Sahlstedt – nummer 9 i Skivaryds Hall of fame

Mr Bordtennis i Vaggeryd, Glenn Sahlstedt, var i cirka 50 år ledare inom Vaggeryds BTK. Han var aldrig ordförande men som styrelseledamot var han på många sätt drivande i klubben.

Glenn Sahlstedt.

Inlagt onsdag 19 oktober 2022 på gamla.skillingaryd.nu/skivaryd – inlagt här 2 februari 2023

Glenn tog initiativet till att Vaggeryds Bordtennisklubb bildades 1971. Man kom genast i gång med korp- och seriespel och redan 1980, nio år efter klubbens bildande, ordnade VBTK en landskamp mellan Sverige och Japan. Den kom att följas av många fler landskamper, bland annat mot världens bästa lag, Kina.

Förutom landskamper anordnades i en lång följd av år många andra tävlingar, bland annat Vaggerydsträffen och Veteranträffen. De sista 20 Vaggerydsträffarna var elittävlingar med Grand Prix-status. Kända svenska spelare som J-O Waldner, Jörgen Persson, Erik Lindh och Ulf ”Tickan” Carlsson deltog ofta och svenska herrlandslaget förlade någon gång ett landslagsläger i Vaggeryd.

Veteranträffarna var också mycket uppskattade. Sveriges bästa veteraner deltog alltid och den sista veteranträffen var för endast några år sedan.

Genom kontakter lyckades Glenn Sahlstedt värva duktiga spelare till VBTK:s A-lag, vilket gjorde att man på 1990-talet kvalade till näst högsta serien.

Det som skrivits ovan är några exempel på vad Vaggeryds BTK åstadkommit genom åren. Naturligtvis har Glenn Sahlstedt haft andra goda ledare omkring sig men han är den ende som varit med hela tiden. Det är därför ingen överdrift att påstå att Glenn Sahlstedt är den person som ligger bakom den fantastiska utveckling som Vaggeryds BTK haft och att han har satt Vaggeryd på Sveriges bordtenniskarta.

Lars-Evert Eskilsson

Föregående artikel
Nästa artikel

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *