Skivaryds första Hall of fame utdelat

Den första av tolv Skivaryds Hall of fame de närmaste veckorna delades i dag ut till Dan Forsberg, på sin tid en storstjärna i speedway. Per Bunnstad och Kåre Boberg från idrottsgruppen delade ut priset.

Inlagt här 28 Januari 2023.

Inlagt lördag 27 augusti 2022 på http://gamla.skillingaryd.nu/skivaryd/index.html

Per Bunnstad och Kåre Boberg flankerar Dan Forsberg. Foto: Lena Rylander

Första Skivaryds Hall of fame delas ut på Vaggerydsdagen

Inlagt fredag 19 augusti 2022 på http://gamla.skillingaryd.nu/skivaryd/index.html

Sportgruppen hos Skivaryds Samlarklubb inreder inte bara ett idrottsmuseum utan börjar på Vaggerydsdagen den 27 augusti med utdelningen av Skivaryds Hall of fame.

Skivaryd har så sakta inlett verksamheten i sin nya lokal hos Skillingaryds Mekaniska vid Östra Allégatan – Östra Fåglabäcksvägen i Skillingaryd. Dit har man flyttat sitt post- och järnvägsmuseum och inlett med museum och en rad aktiviteter inom inte minst idrott men också kring lokal militärhistoria och foto.

Idrottsmuseet är en gammat tanke som Kåre Boberg och Per Bunnstad många gånger ventilerat i sitt jobb på Skillingaryd.nu. De två samt Jan Aronsson ingår nu i den sportgrupp inom Skivaryd som så smått börjat inreda ett museum för alla föreningar i kommunen. En del i detta är att även uppmärksamma idrottare och ledare som gjort särskilda insatser. Nu har man startat Skivaryds Hall of fame. Hittills har man ett tresiffrigt antal personer som är aktuella för att på sikt bli med på en vägg hos Skivaryd.

Syftet med utmärkelsen är bland annat att lyfta fram idrottens betydelse i samhället och de stora ideella insatser som gjorts och de stora idrottsliga framgångarna.

– Som regel kommer vi att presentera utvalda vid samlingar hos Skivaryd men har bestämt oss för att tjuvstarta då våra lokaler inte är klara ännu, säger Jan Aronsson, Kåre Boberg och Per Bunnstad som ingår i sportgruppen hos Skivaryd.

Man kommer att dela ut en liten plakett och presentera ledare och aktiva på en vägg hos Skivaryd.

– Efter utdelningen på Vaggerydsdagen kommer vi under elva veckor i september – november att presentera ytterligare elva pristagare. Det gör vi på vår hemsida och på vår sida på Facebook, berättar man från sportgruppen.

Utdelningen till de elva kommer att ske vid lämpligt tillfälle, troligen i samband med invigning av Skivaryds lokaler. Den är beräknad till början av nästa år. Möjligen blir utdelningen redan den 12 november i år beroende på om det är tillgängligt i de lokaler som ska byggas om under hösten.

De första tolv utvalda består av ledare och idrottare varav två priser delas ut postumt. De tolv är inte i någon rangordning utan man har valt dessa tolv av andra bevekelsegrunder.

Fotnot: Hall of fame är oftast ett museum för personer som har gjort speciella insatser inom ett särskilt område. Hall of fame finns inom områden som idrott, musik och teknik.

Föregående artikel
Nästa artikel

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *