Skivaryds lokaler – miljonsatsning som håller

Skivaryd är på väg att blir helt klar med sina nya lokaler i Skillingaryd. Slutnotan hamnar på strax under miljonen och man klarar det hela tack vare 765 000 kronor i bidrag från Leader Västra Småland.

Fler föreningar i bygden som Götaströms Golfklubb och Skillingaryds Frisksportklubb hör till dem som fått bidrag till olika investeringar.Inför

Inför invigningen den 13 januari 2023

För 765 000 kronor har Skivaryd bland annat fått toalett och minikök av ett utrymme som tidigare var kompressorrum och fyra lokaler för idrottsmuseum, järnvägsmuseum med mera där det tidigare var boulebanor.

Golven har slipats och målats. Även väggar och tak har fått ny färg. Det är ny belysning och nya möbler överallt.

Många sponsorer har bidragit med målarfärg, kontantbidrag med mera.

Sedan har det varit mycket frivilligt arbete och skulle man räkna in ett penningvärde av detta kommer man en bra bit över en miljon.

Det inre rummet i mars 2021.

Det enda som återstår av allt arbete är uppsättning av belysning vid utställningsdelen och slutredovisning kommer att ske inom en månad.

– Vi kommer att hålla vår budget med kanske en avvikelse på bara kring 10 000 kronor, säger Skivaryds ordförande Per Bunnstad.

Per rekommenderar andra som vill göra stora investeringar att ta kontakt med Leader Västra Småland. Det behöver inte vara i den storleksordning som det blev för Skivaryd utan det finns möjlighet mindre satsningar.

– Visst tar det tid att göra en ansökan men alla kan klara det. Leader Västra Småland och kultur- och fritidsnämnden ska för övrigt ha ett möte hos oss där och man bjuder in föreningar.

Utställningsdel och möteslokal i januari 2023

– Vi har nu en lokal som vi redan börjat hyra ut och intresset är stort. Det blir inte bara egna aktiviteter här utan en rad föreningar, kommunen med flera kommer att ha möten hos oss. Lite av syftet har varit att kunna ha en lokal motsvarande tidigare NTO-lokalen som lades ned för några år sedan.

Driften klarar man tack vare ett tiotal företagsmedlemmar och medlemsavgifter. Antalet medlemmar har på ett år ökat från tio till nu drygt 130.

Den här veckan är det relativt lugnt med aktiviteter men under måndagen hade man ett studiebesök. Under tisdagen har SPF Skillingaryd styrelsemöte i lokalen och på lördag är det helt uthyrt.

Serveringsdelen i januari 2023, dukat för 60 personer.
Föregående artikel
Nästa artikel

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *