Här är Finlands vackraste frimärke

Finländarna har röstat fram det vackraste frimärket för år 2023

Det blev ett frimärke designat av Stiina Hovi, med nationallandskapet i Koli vid solnedgången som motiv. Fotografiet som används på frimärket togs av Jani Riekkinen.

Det näst vackraste frimärket i omröstningen blev ett frimärke som föreställer Skärgårdshavet, som publicerades i samma rullfrimärke med nationallandskap som Koli-frimärket. Skärgårdshavsfrimärket har fotograferats av Anna Saarinen.

På tredje plats i omröstningen kom alla hjärtans dag-frimärket illustrerat av Hanna-Maria Mainelakeus, med svanar i mjuka nyanser. Paula Salviander stod för märkets grafiska design.

Rösterna fördelades jämnt mellan de mest populära märkena

Sammanlagt 20 366 röster gavs i omröstningen, varav 14 procent till det vinnande frimärket. Rösterna för frimärkena som placerade sig högst upp fördelades ganska jämnt. Alla fem alla hjärtans dag-märken som publicerades placerade sig bland de åtta vackraste märkena.

– Frimärken med landskapsmotiv är populära och placerar sig traditionellt nära toppen vid omröstning om det vackraste frimärket. Koli anses allmänt vara Finlands mest kända och avbildade ikoniska landskap, så märkets framgång var ingen överraskning, säger Tommi Kantola, Postis designchef.

Nationallandskapen är bilder av finländarnas själ.

Stiina Hovi, som designade det vinnande frimärket, anser att nationallandskapen på sitt sätt är bilder direkt från finländarnas själ.

– Det är spännande att tänka på att redan våra förfäder har varit begeistrade över vyn från Koli. Jag är stolt och glad över att märket som representerar nationallandskapet utsågs till Finlands vackraste. Vår fantastiska natur förtjänar fullt erkännande även inom det här området, säger Hovi.

Föregående artikel
Nästa artikel

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *